Siste nytt

Torsdag 9. februar 2023
– – –
Velkommen til en ny sesong med seiling!

Vinteren har som vanlig vært alt for lang, mørk og kald, så det blir fantastisk deilig å se plussgrader på gradestokken og å ikke minst se sol og grønt gress igjen. Savner også å se Oslo fra sjøsiden, i seilbåt mens vi seiler stille av gårde mellom holmer og skjær, øyer og sund. Hvis du er ny på siden her ønsker vi deg hjertelig velkommen og håper du blir med ut og seile med oss gjennom sommeren; det er mye å oppleve og mye å lære. Et hovedfokus for våren blir å jobbe med kartlesing og navigasjon; dette er en forutsetning for en vellykket seilas.

Er du av dem som har egen båt hører vi gjerne fra deg; vi øker flåten sakte men sikkert og håper fler og fler båteiere får glede av å få mannskap fra klubben, og glede av å leie ut båten til våre medlemmer.  

Hvis du vurderer å melde deg inn er det en fordel om du/flest mulig melder seg inn før april, ettersom vi skal legge en kabal med grupper som vil seile regelmessig på faste ukedager, der vi må lande på hvem som skal være skipper(e) i hver enkelt gruppe. 

Vi ønsker nye og gamle medlemmer velkommen til seiling i april, mer info kommer på mail. 

Mandag. 5. september 2022
– – –

Nydelig seilevær i september

Vi er heldige med været denne måneden og var ute og seilte i bare T-skjorte sist torsdag, da vi arrangerte regatta mellom to båter. 
Det startet med flau vind før vi rundet første bøye, så tok vinden seg plutselig opp så det ble litt action med kniving mellom båtene.
Vi fikk se hvordan båtenes posisjon på banen plutselig kan forandre seg ved å ta riktige valg, trimme seilene godt og å være heldig – eller uheldig – med vinden. 

Dette må vi gjøre mer av; og legger opp til mer kappseiling i september.

Her er et lite filmklipp fra tilbaketuren; det ble for hektisk under regattaen til å filme da, men neste gang bør det også filmes fra selve kappseilasen.

Takk til alle som var med, og vi ønsker nye interesserte velkommen til å melde seg inn. 

Torsdag. 26. august 2021
– – –
Mye å se frem til i september

Velkommen til nye medlemmer og til deg som vurderer å melde deg inn: Bli gjerne med ASAP for å få glede av seiling i høst og neste år.
Det er egentlig lite å vente på hvis du allerede har et ønske om å drive med seiling, – men ikke har båt eller mannskap. 

For nye interesserte kan det nevnes at det er to ledige plasser på et seilkurs denne helgen, fredag og lørdag. 

Vi har fått inn tre nye skippere, Lars, Hanne og Per_O som vi ønsker lykke til med skipper-rollen de neste gangene vil skal ut.
Det var litt vel mye vind akkurat i dag tors. 26. august, men det er meldt nydelige forhold til helgen, så da blir det seiling.

Noen ting på planen for september:
– Torsdag neste uke legger vi opp til regatta med 2-3 båter, så det er bare å melde seg på gjennom vårt booking-system
– Neste helg kan det bli mulighet for å seile opp hele Oslofjorden i et av våre medlememmers nye båter, mer info kommer
– Ett av mannskapet tar kanskje med sin nye valp på tur noen ganger i høst; da får vi en liten skipshund ombord, så det kan bli moro
– Vi ser frem til å bli invitert med ombord i den nye båten til Mr. X; han overtar snart båten og ønsker å seile mye med oss i høst
– Mulig vi legger opp til en tur eller to med overnatting en helg i september – medlemmer får nærmere info om dette. Fint å bli bedre kjent 🙂
– Vi må prøve nattseilas! Det er veldig fascinerende med seiling i mørket, så vi satser på en kveld eller to med skikkelig nattseilas i september
Tema-kvelder der vi øver på forskjellige ting, slik som Mann-Over-Bord, spinnakersetting, fintrimming av seil, navigasjon, havnemanøvrering
– Mulig video- og bilde-seilas, der vi skal filme og ta noen gode bilder vi kan glede oss over i vinter og bruke som promo for neste sesong

Fredag 30. juli 2021
– – –
Velkommen til nye medlemmer!

Vi ønsker nye medlemmer velkommen og ser frem til å seile med dere denne helgen. 
Denne uken har det vært noen dagers ferie for administrasjonen, men vi er på plass igjen fra 2. august og vil sette opp flest mulig turer i august og september. Som medlem kan du se frem til mange hyggelige og lærerike turer i løpet av sensommeren og høsten. 

Til deg som vurderer å melde deg inn; Hopp i det og bli med ut og seile så snart det passer.
Det er god stemning ombord og mye igjen av sesongen, så det er liten grunn til å ikke bli med først som sist 🙂

Under er en litt tilfeldig klipp fra en nydelig seilas for et par uker siden;
skipperen filmet mens ei var nede for å hente kaffe, så det var 5 på tur denne gangen. 

Lørdag 24. juli 2021
– – –
Nydelige dager på fjorden!

Vi er godt i gang  igjen og har hatt noen nydelige dager på fjorden der vi ankrer i idylliske bukter, bader, spiser nystekt pizza ombord, prater og ler, hygger og koser oss mens vi seiler inn i solnedgangen…
Det blir ny tokt i morgen, søndag 25. juli, der vi ønsker nye medlemmer velkommen til å bli med ut. 

Ha en fortsatt god helg!

Lørdag 10. juli 2021, kl. 19:30
– – –

Nyinnkjøpte båter, nye i staben og gjenåpning av Samseiling!

Etter en ganske usikker situasjon i 2020 og våren 2021 som følge av det de har kalt en pandemi, har vi nå gleden av å gjenåpne Samseiling. 
I den anledning har vi gleden av å annonsere 3 ting:

1. At vi satser fullt på Samseiling for resten av sesongen og fremtiden; Samseiling er fremtiden!

2. Vi kan med takknemlighet meddele at vi har nylig inngått avtale om disponering/kjøp av 2 nye (men brukte) båter:
Player 31 og Dufour 32. 
Disse kommer i tillegg til eksisterende Phobos 25 og Dufour 28. Vi har også tre andre båter på lur. Medlemmers båter kommer i tillegg. 

3. Vi har fått æren av å få inn fire nye ressurspersoner i staben i år: Rune, Francesca, Petter og Jonas.
Rune er en garvet seiler, båtbygger og snart også kalesjemaker (i tillegg til mye annet), og vil bistå med opplæring og oppfølging av skippere. Francesca er en tusenkunstner som stiller med båt og har tilsyn med båter som skal ut og inn fra Kongen Marina, i tillegg til å være skipper. 
Petter er hobbyfotograf, seiler og altmuligmann, og kan bistå med det meste, ikke minst være skipper ved behov. 
Jonas er båtmann, spellemann og altmuligmann, i tillegg til ekspert på visse områder. Han bistår med vedlikehold/sjekk av båter ved behov. 

Instruktørene Chistian og Gunnar fortsetter som før med kursing og oppfølging av skippere. 
«Gunnar på kontoret» trekker ellers i trådene og har det overordnede ansvar (og er alltid tilgjengelig på sms med nr. 45 85 85 85 )

Seilingen er middelet, opplevelser og vennskap er målet:
En ting som blir mer og mer tydelig er at vi gjennom seiling får kontakt med super-hyggelige folk.

Det har vært oppmuntrende å se at så mange kursdeltakere har kjøpt egen båt for første gang i år, og vi inviterer de det gjelder til å bli med og seile sammen med oss. Det koster litt å melde seg inn, men vi tror verdien av et slikt fellesskap langt overgår prisen på «inngangsbilletten». 
Det ligger 15 år med hardt arbeid bak det å komme til dette punkt hvor vi nå, etter å ha lært opp ca. 4000 seilere og et par tusen båtførere er klare for en modell som forener båter, fjorden, seiling og folk på en ny og unik måte. 

Vi inviterer alle interesserte til å melde seg inn så snart de er klare for det, så vi får mest mulig seiling ut av sesongen, blir bedre kjent, får bygget kompetanse, erfaring fartstid og relasjoner, og kommer oss ut i vinden for å nyte sjøen og seile mer. 

Psst: Vi er fortsatt i oppstarten men snuser litt på muligheten for klubblokale ved Aker Brygge for vinteren, og noen weekend-turer i store båter til høsten.

Nyheter blir lagt ut fortløpende…