Siste nytt

14. mars 2024
– – –
God vår – og velkommen til en ny sesong med seiling!

Nå ser vi frem til å sees igjen og til å komme oss ut på fjorden og få litt vind i seilene, etter en lang, kald vinter.
I videoen under kan du få et gjensyn med noen av de som seiler med oss. 

Vi starter etter planen opp igjen så tidlig som 1. april. 

Det ligger foreløpig an til at vi i år kan seile med med: 
2 båter fra Kongen Marina i Frognerkilen
1 båt fra Solvik Båthavn ved Sandvika
1 båt fra Leangbukta i Asker
1 båt fra Kambo Marina i Moss
(Vi håper også å få lagt en båt ved Nøtterøy, for de som vil utforske skjærgården på vestsiden av fjorden)

Vi legger opp til mange turer med overnatting, i tillegg til dagsturer og kveldsturer. Stay tuned; som medlem får du nærmere info. 

Velkommen til en ny sesong med seiling, og hjertelig velkommen til nye medlemmer som vil seile med oss i år!

I videoen under får du et lite inntrykk av en kveldstur sist høst, der vi seilte  med to båter til en nydelig bukt ca. 3 nautiske mil fra hjemmehavn Kongen Marina.  Litt ut i filmen vil du få et inntrykk av folks opplevelse av å seile med oss.  

Oktober 2023
– – –
Nydelig høstseilas fra Drøbak til farvannet rundt Bolærne

Vi finner på noe ekstra hyggelig i blant, og etter en flott tur med to båter til Tønsberg for noen uker siden ble det denne gangen en luksuriøs tur i 50 fots båt fra Drøbak til et perfekt sted å ankre mellom Bolærne og Nøtterøy. 

Nydelig båt, nydelig vær, god stemning, supre folk, deilig mat og en fin seilas.                                                                       Foto: Petter Nessheim

15. juni 2023
– – –
Skikkelig sommer, overnattingsturer og velkommen til nye medlemmer!

Vi nærmer oss nå 30 medlemmer. Mange av disse seiler regelmessig, noen sporadisk.
Det er en utrolig fin gjeng som er med; alltid en glede å treffes når båter skal ut. Fra og med førstkommende helg blir det mulighet for å bli med på turer med overnatting, der vi er ute i ca. et døgns tid, fra ettermiddag til ettermiddag.

Man skulle tro at man med egen båt vil bruke båten mest mulig, men det viser seg at mangelen på mannskap og medseilere – eller en liste med ting som burde vært fikset på båten – er med på å gjøre bruken mindre aktuell enn om man hadde fiks ferdig båt og et ivrig mannskap. 

Konklusjonen fra flere, inkludert medlemmer, er at Samseiling er en fin løsning for de som vil ha seiling som et hyggelig innslag i hverdagen, uten at det blir for mye styr og for store kostnader. Møt opp, seil, fortøy og dra hjem.  

Det er fortsatt god plass til flere, og jo flere som er med, jo oftere blir det båter som skal ut – og dermed god fleksibilitet.

De som er interessert i å være skipper når båter skal ut vil få litt ekstra oppfølging i form av opplæring og runder med trening i bl.a. manøvrering og tips om tekniske ting. Vi har nå satt opp en liste på ca. 15 potensielle skippere for vår største båt; Scanmar 33. 

Samseiling?

Ja, «Samseiling» er tingen, for vi ser at det å ha egen båt er et prosjekt og en kostnad som krever forholdsvis stor interesse og prioritering;
har man egen båt må man bl.a. sette av tid og penger til å holde båten ved like. Det viser seg at også mangelen på mannskap/medseilere er med på å gjøre mange båteiere bruker båten for lite – så lite at de må vurdere om de ikke heller skal bli med på Samseiling. 

Konklusjonen er at vårt tilbud er en fin løsning for de som vil ha seiling som et hyggelig innslag i hverdagen, uten at det blir for mye styr og for store kostnader. Møte opp, seile, fortøye og dra hjem.  

Fortsatt god seilesommer!

6. april 2023
– – –

Velkommen til en ny sesong med Samseiling!

Det begynner å bli vår i luften så vi forbereder oss til årets seiling. 
Gledelig nytt er:
– at 5 nye har meldt seg inn, og flere har vist interesse
– at vi kan stille med en Scanmar 33 fra Kongen Marina i tillegg til andre båter vi har fra tidligere. 
Det ligger an til noen veldig fine grupper som skal seile regelmessig. Det blir også weekendturer som er åpne for alle medlemmer. 
På grunn av en litt kjølig vår, der enkelte båter fortsatt er innesperret i islagt farvann med Sandvika, er sesongstart planlagt 16. april.
Deretter går det jevnt med seiling gjennom sesongen. Vi håper flest mulig vil prøve seg i skipper-rollen i løpet av sesongen. 
Moro skal det bli, og vi regner med å få til en del turer der flere båter drar ut samtidig, gjerne også på overnatting på anker. 
De som vurderer å melde seg inn anbefales å melde seg inn tidlig i sesongen for å få størst mulig utbytte av årets sesong. 

 
Scanmar 33 for Samseiling

9. februar 2023
– – –
Nå lengter vi etter sol, sjø og seiling!

Vinteren har som vanlig vært alt for lang, mørk og kald, så det blir fantastisk deilig å se plussgrader på gradestokken og å ikke minst se sol og grønt gress igjen. Savner også å se Oslo fra sjøsiden, i seilbåt mens vi seiler stille av gårde mellom holmer og skjær, øyer og sund. Hvis du er ny på siden her ønsker vi deg hjertelig velkommen og håper du blir med ut og seile med oss gjennom sommeren; det er mye å oppleve og mye å lære. Et hovedfokus for våren blir å jobbe med kartlesing og navigasjon; dette er en forutsetning for en vellykket seilas.

Er du av dem som har egen båt hører vi gjerne fra deg; vi øker flåten sakte men sikkert og håper fler og fler båteiere får glede av å få mannskap fra klubben, og glede av å leie ut båten til våre medlemmer.  

Hvis du vurderer å melde deg inn er det en fordel om du/flest mulig melder seg inn før april, ettersom vi skal legge en kabal med grupper som vil seile regelmessig på faste ukedager, der vi må lande på hvem som skal være skipper(e) i hver enkelt gruppe. 

Vi ønsker nye og gamle medlemmer velkommen til seiling i april, mer info kommer på mail. 

5. september 2022
– – –

Nydelig seilevær i september

Vi er heldige med været denne måneden og var ute og seilte i bare T-skjorte sist torsdag, da vi arrangerte regatta mellom to båter. 
Det startet med flau vind før vi rundet første bøye, så tok vinden seg plutselig opp så det ble litt action med kniving mellom båtene.
Vi fikk se hvordan båtenes posisjon på banen plutselig kan forandre seg ved å ta riktige valg, trimme seilene godt og å være heldig – eller uheldig – med vinden. 

Dette må vi gjøre mer av; og legger opp til mer kappseiling i september.

Her er et lite filmklipp fra tilbaketuren; det ble for hektisk under regattaen til å filme da, men neste gang bør det også filmes fra selve kappseilasen.

Takk til alle som var med, og vi ønsker nye interesserte velkommen til å melde seg inn. 

26. august 2021
– – –
Mye å se frem til i september

Velkommen til nye medlemmer og til deg som vurderer å melde deg inn: Bli gjerne med ASAP for å få glede av seiling i høst og neste år.
Det er egentlig lite å vente på hvis du allerede har et ønske om å drive med seiling, – men ikke har båt eller mannskap. 

For nye interesserte kan det nevnes at det er to ledige plasser på et seilkurs denne helgen, fredag og lørdag. 

Vi har fått inn tre nye skippere, Lars, Hanne og Per_O som vi ønsker lykke til med skipper-rollen de neste gangene vil skal ut.
Det var litt vel mye vind akkurat i dag tors. 26. august, men det er meldt nydelige forhold til helgen, så da blir det seiling.

Noen ting på planen for september:
– Torsdag neste uke legger vi opp til regatta med 2-3 båter, så det er bare å melde seg på gjennom vårt booking-system
– Neste helg kan det bli mulighet for å seile opp hele Oslofjorden i et av våre medlememmers nye båter, mer info kommer
– Ett av mannskapet tar kanskje med sin nye valp på tur noen ganger i høst; da får vi en liten skipshund ombord, så det kan bli moro
– Vi ser frem til å bli invitert med ombord i den nye båten til Mr. X; han overtar snart båten og ønsker å seile mye med oss i høst
– Mulig vi legger opp til en tur eller to med overnatting en helg i september – medlemmer får nærmere info om dette. Fint å bli bedre kjent 🙂
– Vi må prøve nattseilas! Det er veldig fascinerende med seiling i mørket, så vi satser på en kveld eller to med skikkelig nattseilas i september
Tema-kvelder der vi øver på forskjellige ting, slik som Mann-Over-Bord, spinnakersetting, fintrimming av seil, navigasjon, havnemanøvrering
– Mulig video- og bilde-seilas, der vi skal filme og ta noen gode bilder vi kan glede oss over i vinter og bruke som promo for neste sesong

30. juli 2021
– – –
Velkommen til nye medlemmer!

Vi ønsker nye medlemmer velkommen og ser frem til å seile med dere denne helgen. 
Denne uken har det vært noen dagers ferie for administrasjonen, men vi er på plass igjen fra 2. august og vil sette opp flest mulig turer i august og september. Som medlem kan du se frem til mange hyggelige og lærerike turer i løpet av sensommeren og høsten. 

Til deg som vurderer å melde deg inn; Hopp i det og bli med ut og seile så snart det passer.
Det er god stemning ombord og mye igjen av sesongen, så det er liten grunn til å ikke bli med først som sist 🙂

Under er en litt tilfeldig klipp fra en nydelig seilas for et par uker siden;
skipperen filmet mens ei var nede for å hente kaffe, så det var 5 på tur denne gangen. 

24. juli 2021
– – –
Nydelige dager på fjorden!

Vi er godt i gang  igjen og har hatt noen nydelige dager på fjorden der vi ankrer i idylliske bukter, bader, spiser nystekt pizza ombord, prater og ler, hygger og koser oss mens vi seiler inn i solnedgangen…
Det blir ny tokt i morgen, søndag 25. juli, der vi ønsker nye medlemmer velkommen til å bli med ut. 

Ha en fortsatt god helg!

10. juli 2021, kl. 19:30
– – –

Nyinnkjøpte båter, nye i staben og gjenåpning av Samseiling!

Etter en ganske usikker situasjon i 2020 og våren 2021 som følge av det de har kalt en pandemi, har vi nå gleden av å gjenåpne Samseiling. 
I den anledning har vi gleden av å annonsere 3 ting:

1. At vi satser fullt på Samseiling for resten av sesongen og fremtiden; Samseiling er fremtiden!

2. Vi kan med takknemlighet meddele at vi har nylig inngått avtale om disponering/kjøp av 2 nye (men brukte) båter:
Player 31 og Dufour 32. 
Disse kommer i tillegg til eksisterende Phobos 25 og Dufour 28. Vi har også tre andre båter på lur. Medlemmers båter kommer i tillegg. 

3. Vi har fått æren av å få inn fire nye ressurspersoner i staben i år: Rune, Francesca, Petter og Jonas.
Rune er en garvet seiler, båtbygger og snart også kalesjemaker (i tillegg til mye annet), og vil bistå med opplæring og oppfølging av skippere. Francesca er en tusenkunstner som stiller med båt og har tilsyn med båter som skal ut og inn fra Kongen Marina, i tillegg til å være skipper. 
Petter er hobbyfotograf, seiler og altmuligmann, og kan bistå med det meste, ikke minst være skipper ved behov. 
Jonas er båtmann, spellemann og altmuligmann, i tillegg til ekspert på visse områder. Han bistår med vedlikehold/sjekk av båter ved behov. 

Instruktørene Chistian og Gunnar fortsetter som før med kursing og oppfølging av skippere. 
«Gunnar på kontoret» trekker ellers i trådene og har det overordnede ansvar (og er alltid tilgjengelig på sms med nr. 45 85 85 85 )

Seilingen er middelet, opplevelser og vennskap er målet:
En ting som blir mer og mer tydelig er at vi gjennom seiling får kontakt med super-hyggelige folk.

Det har vært oppmuntrende å se at så mange kursdeltakere har kjøpt egen båt for første gang i år, og vi inviterer de det gjelder til å bli med og seile sammen med oss. Det koster litt å melde seg inn, men vi tror verdien av et slikt fellesskap langt overgår prisen på «inngangsbilletten». 
Det ligger 15 år med hardt arbeid bak det å komme til dette punkt hvor vi nå, etter å ha lært opp ca. 4000 seilere og et par tusen båtførere er klare for en modell som forener båter, fjorden, seiling og folk på en ny og unik måte. 

Vi inviterer alle interesserte til å melde seg inn så snart de er klare for det, så vi får mest mulig seiling ut av sesongen, blir bedre kjent, får bygget kompetanse, erfaring fartstid og relasjoner, og kommer oss ut i vinden for å nyte sjøen og seile mer. 

Psst: Vi er fortsatt i oppstarten men snuser litt på muligheten for klubblokale ved Aker Brygge for vinteren, og noen weekend-turer i store båter til høsten.

Nyheter blir lagt ut fortløpende…